Attila Papp Z. - János Márton: Rezultatele școlilor primare ale microregiunii din Gheorgheni, pe baza evaluărilor naționale 2011-2018

Studiul examinează rezultatele evaluării la nivel național a școlilor primare din Gheorgheni pe baza datelor publice, cuprinzând perioada de timp 2011-2018. După o scurtă introducere și unele rafinări metodologice, autorii analizează rezultatele examenelor de la Gheorgheni la nivel județean, microregional, municipal și școlar. În plus față de analiza mediilor, sunt procesate și comparațiile subiectelor de testare și diferențele dintre școlile de limbă română și maghiară.

Cele mai importante rezultate arată că media microregiunii Gheorgheni a fost inferioară mediei județene în fiecare an și nu a atins primele trei microregiuni în nici măcar un an, fiind doar pe locul patru în județ conform mediei agregate. În plus, școlile din orașul Gheorgheni au avut o situație mai proastă în comparație cu școlile urbane care funcționau în județ decât școlile din zona rurală Gheorgheni, comparativ cu școlile rurale din județ. În cinci cazuri din cele opt ani examinate, unul dintre sate a obținut cel mai bun rezultat în microregiune, depășind media urbană. În clasamentul școlilor, nici o instituție a orașului nu a fost inclusă în primele zece școli orășenesti din județ și doar o școală rurală se găsește printre primele zece școli din mediul rural.

Támogatóink

bga szemle

Gyergyóremete Község Önkormányzata

Gyergyóújfalu Község Önkormányzata