A Jövő Vállalkozói - Diák klub vállalkozói és innovációs ismeretekről

Gyergyói középiskolás diákok számára „A Jövő Vállalkozói” névvel indít klubtevékenységet a Gyergyói Szemle Egyesület, együttműködve a Salamon Ernő Gimnáziummal, és az amerikai Forerunner Federation (Székely Előfutár) Alapítvány támogatásával.

Tehetséggondozás, készségfejlesztés

A klub egy tanórákon kívüli tevékenység, amelyet azzal a céllal szervezünk, hogy inspiráljuk az innovatív vállalkozói szellem kialakulását és kibontakozását, új ismereteket adjunk a jövő generációjának, fejlesszük az alapvető üzleti etikai ismereteket, stimuláljuk a helyi gazdaságot, illetve kapcsoljuk össze az erdélyi hagyományokat a fejlődő jövővel.

A klub tevékenysége egy előre meghatározott tevékenységi terv szerint zajlik, amelyet a résztvevők igénye szerint módosíthatunk is helyenként. A program célja, hogy gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat adjunk át a résztvevő diákok számára, ismertessük meg őket jó vállalkozási példákkal, és gyakorlási lehetőséget adjunk vállalkozási tehetség fejlesztéshez.

Érdekes tapasztalatok, eredményes gyakorlatok   

A foglalkozások témái:

  • A piaci igények megértése
  • Mixer találkozók helyi sikeres vállalkozókkal (meghívott előadók és látogatások)
  • Csapatmunka gyakorlata és vezetői képességek fejlesztése
  • Vállalkozási költségvetés kidolgozásának ismeretei
  • Közhasznú önkéntes projekt terv kidolgozása
  • Termék és szolgáltatás előállítás
  • Vásárlók megszerzése, résztvevők bemutatói
  • Üzleti terv készítésének tanulása
  • Helyi és nemzetközi diák versenyek vállalkozói témában

Jelentkezési határidő: 2020 március 15.

A gyergyói középiskolákkal együttműködve, a vállalkozói klubot diákok számára szervezzük, ahol a tevékenységet egy mentor és egy pedagógus irányítja. A vállalkozói klub tevékenységét Barabás Gyöngyvér Filozófia, logika és történelem tanárnő, illetve Silló Ágota szociológus, a Gyergyói Szemle Egyesület munkatársa fogja szervezni és irányítani, bevonva helyi szakembereket.

A klub helyszíne: Poláris Oktatási Központ (Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 14, 2. emelet). Jelentkezés az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0747-854-706 (Silló Ágota). Jelentkezés folyamatos, de az idei tanévre beiratkozás határideje 2020 március 15.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Támogatóink

bga szemle

Gyergyóremete Község Önkormányzata

Gyergyóújfalu Község Önkormányzata